Leefbaar Diemen


Identiteitsfraude ook in Diemen

Afgelopen tijd zijn wij op Facebook Diemen Connect bestookt met laster. Dit vond plaats door het account Jaap Cornelis uit Diemen.

Deze Jaap Cornelis blijkt helemaal niet te bestaan, op zijn profielfoto waren ongeveer 23 miljoen hits. Het blijkt identiteitsfraude te zijn, waarmee door fake postings een laster campagne tegen LBD is opgezet.
Door het traceren van het IP nummer wat via Facebook moet gebeuren kan men achter de PC lokatie van de gebruiker komen. Door het taalgebruik, hebben wij sterke aanwijzingen uit welke hoek deze lastercampagne kan komen.
In samenspraak met Facebook zijn het account van Jaap Cornelis en alle postings verwijderd. Het is zeer betreurenswaardig dat internetcriminaliteit Diemen treft.
Wij laten deze zaak even rusten en wij hopen dat iedereen alert is op de uitlatingen via social media en zich verre van laster campagnes zal onthouden.
Als u vragen heeft of als onze standpunten toelichting nodig hebben kunt u ons mailen waarna we proberen u telefonisch antwoord te geven.

Dit is Jack Australia
22.900.000 hits gebruikt voor identiteit fraude als Jaap Cornelis uit Diemen